Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Μύδια με πιλάφι και φινόκιο


Μύδια με πιλάφι και φινόκιο



ΥΛΙΚΑ 

1 σακουλάκι μύδια ψίχα
1½ κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
150 ml ελαιόλαδο
1 κύβο λαχανικών
3 σφηνάκια ούζο
Ανάλογο αλάτι και πιπέρι
1½ φλιτζάνια ρύζι parboiled ή Μπασμάτι
3-4 φλιτζάνια νερό
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ρίζα φινόκιο ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Αρχικά άνοιξε το σακουλάκι και κράτησε 1-2 φλιτζάνια από το ζουμί των μυδιών.
2 Ζέστανε καλά το ελαιόλαδo σε μια κατσαρόλα για να σοτάρεις το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το φινόκιο.
3 Μόλις μαραθούν, σειρά έχουν τα μύδια. Όταν μείνουν με το λάδι, σβήσε με το ούζο και ρίξε στην κατσαρόλα το ρύζι να σοταριστεί κι αυτό.
4 Πρόσθεσε το νερό, το ζωμό λαχανικών, το ζουμί από τα μύδια, αλάτι και πιπέρι, και άφησε το ρύζι να βράσει, μέχρι να σχηματιστούν κρατήρες στην επιφάνεια του.
5 Σέρβιρε το μυδοπίλαφο γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένο άνηθο (αν θέλεις, μπορείς να βάλεις και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο κατά το μαγείρεμα). Καλή όρεξη!
ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου