Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013

Σούπα με σέφτελα


Σούπα με σέφτελα



soupa_269624285.jpg
Η σούπα με σέφτελα, δηλαδή σέσκουλα, είναι μια ποντιακή συνταγή νηστίσιμη, πολύ εύκολη και οικονομική.  Αξίζει να σημειωθεί ότι τα σέσκουλα όπως όλα τα σκούρα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε β-καροτένιο, λουτεΐνη και ζεαξανθίνη τα οποία είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. 
Υλικά:
500 γρ σέφτελα (σέσκουλα) ψιλοκομμένα
2 μεγάλες πατάτες κομμένες σε κύβους 3 εκ.
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. τοματοχυμός
άλατι πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες, τα σέφτελα, τα φρέσκα κρεμμύδια, τον άνηθο και τον μαϊντανό.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το ξερό κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τον τοματοχυμό.
Τα ρίχνουμε στα λαχανικά μας και αφήνουμε να πάρουν όλα μαζί 2-3 βράσεις.
Καλή σας όρεξη!
πηγη  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου