Σάββατο, 6 Απριλίου 2013

Μακαρονάδα φούρνου

Μακαρονάδα φούρνου


makaronada_fournou_403550756.jpg
Η μακαρονάδα φούρνου είναι μια συνταγή που μετατρέπει μια απλή μακαρονάδα σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Υλικά:
500 γρ μακαρόνια
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά κόκκινη        
200 γρ μανιτάρια
1 μεγάλο κρεμμύδι
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
τοματοχυμός
500 γρ κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας χοντροτριμμένο (φυτικό για όσους νηστεύουν)
1 κύβος ζωμός λαχανικών
αλάτι πιπέρι κανέλα
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια και αφού τα σουρώσουμε τους ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ροδίζουμε ελαφρά τα λαχανικά. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον τοματοχυμό, τα μπαχαρικά και τον κύβο. Προσθέτουμε νερό κι αφήνουμε να βράσουν.
Αδειάζουμε τα μακαρόνια σε ταψάκι ή ατομικά γιουβετσάκια (τα πήλινα κεσεδάκια του γιαουρτιού είναι ότι πρέπει), ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και προσθέτουμε τόσο τυρί, όσο χρειάζεται για να σκεπαστούν τα μακαρόνια.
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200° μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρει ρόδινο χρώμα.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ   http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου