Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα


Πατατοσαλάτα με μαγιονέζα

   Σχετική εικόνα



ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες4-5 κουταλιές ελαιόλαδο5 κουταλιές μαγιονέζα2-3 κουταλιές κάππαρη4-5 φύλλα ρόκαςχυμό από ½ λεμόνιαλάτι-πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Ξέπλυνε τις πατάτες, βάλ’τις σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και άφησέ τις να βράσουν για 45-50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τέλος πάντων.
2 Στράγγιξέ τις και, αφού κρυώσουν λίγο, για να μην κάψεις τα δάκτυλά σου, ξεφλούδισέ τις και πέρασέ τις από το μύλο λαχανικών.
3 Οι πατάτες πρέπει να έχουν γίνει πολτός. Αυτός ήταν ο σκοπός μας άλλωστε. Βάλ’ τις, λοιπόν, σε ένα μπολ μαζί με το λάδι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού και πιπέρι, και ανάμειξέ τα.
4 Σκέπασε τώρα το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το βάλ’ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
5 Ξέπλυνε τα φύλλα ρόκας, στράγγιξέ τα και κόψ’ τα σε χοντρά κομμάτια.
6 Βγάλε το μπολ από το ψυγείο, ανακάτεψε πάλι μια δόση και πρόσθεσε τα φύλλα ρόκας και την κάππαρη. Το σερβίρισμα εξυπακούεται…

ΠΗΓΗ http://www.gemohouse.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου