Κυριακή, 14 Απριλίου 2013

Φρικασέ με μανιτάρια


Φρικασέ με μανιτάρια




manitaria_frikase_985258225.jpg
Τα μανιτάρια μπορούν να αντικαταστήσουν το κρέας στο φρικασέ και το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά πιο υγιεινό, αφού από τα μανιτάρια θα έχουμε υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη χωρίς χοληστερίνη.

Υλικά:
1 1/2 κιλό φρέσκα μανιτάρια η κονσέρβα
3 μαρούλια
6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος
2 λεμόνια το χυμό
2 κ.σ. κορν φλάουρ
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κύβος ζωμός λαχανικών
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε φέτες, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Κόβουμε και τα μαρούλια σε μεγάλα κομμάτια.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και τα αφήνουνε να βράσουν.
Όταν βράσουν τα μανιτάρια, προσθέτουμε τα μαρούλια και τον άνηθο και τα αφήνουμε περίπου 10' να βράσουν όλα μαζί.
Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο ζουμακι από το φαγητό μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
Καλή σας όρεξη!

ΠΗΓΗ  http://www.pontos-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου