Τρίτη, 29 Απριλίου 2014

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΙ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ


Υλικά:
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
3/4 του ποτηριού του νερού νερό
2 κουβερτούρες των 125 γρ.
250 γρ. φυτική μαργαρίνη ή βούτυρο αγελάδας
1 φλιτζανάκι του καφέ κονιάκ
Διάφορα μπισκότα σπασμένα με το χέρι (πτι-μπερ, γεμιστά, όρεο, πουράκια κλπ)
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα ή φουντούκια ή και τα δύο (προαιρετικά)
Τρούφα σοκολάτας για πασπάλισμα



Εκτέλεση:

Ρίχνουμε σε μια μικρή κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη και την τοποθετούμε επάνω στη φωτιά να βράσει λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το κονιάκ, τις κουβερτούρες σε κομμάτια, τη φυτική μαργαρίνη ή το βούτυρο αγελάδας και αφήνουμε να λιώσουν ανακατεύοντας τα. Προσθέτουμε τέλος τα θρυμματισμένα μπισκότα, τους ξηρούς καρπούς και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια δίνοντας του το σχήμα του κορμού. Το τοποθετούμε σε μια μακρόστενη πιατέλα και πασπαλίζουμε με την τρούφα σοκολάτας.
Αφήνουμε τον κορμό σοκολάτας εκτός ψυγείου, μέχρι να κρυώσει, το σκεπάζουμε με διάφανη μεμβράνη και κατόπιν το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει.
Μπορούμε επίσης, αν βιαζόμαστε, να βάλουμε τον κορμό σοκολάτας στην κατάψυξη για περίπου 1 με 2 ώρες. Τον σερβίρουμε με παγωτό καϊμάκι ή βανίλια ή με σως σοκολάτας και παγωτό. 

Σημείωση: 

Ο κορμός μπορεί να γίνει και σε σχήμα σαλαμιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου