Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Πασχαλινά τσουρέκια (Πετρετζίκης)


Πασχαλινά τσουρέκια (Πετρετζίκης)










Δύσκολο να πετύχουν αλλά με τη συνταγή αυτή δεν θα σας προβληματίσουν. Θέλει μαστοριά η ζύμη για τα τσουρέκια αλλά γίνονται τόσο μα τόσο νόστιμα. Βάλτε ένα στοίχημα με τον εαυτό σας και δοκιμάστε τα!

Διαβάστε τη συνταγή για τα πασχαλινά τσουρέκια:

Εκτέλεση: 2 ώρες και 30 λεπτά

Μερίδες: Οικογενειακή

Υλικά συνταγής:

Υλικά για μείγμα 1

120 γραμμάρια Νερό
120 γραμμάρια μαγιά φρέσκια

Υλικά για μείγμα 2
100 γραμμάρια μαργαρίνη
260 γραμμάρια Ζάχαρη κρυσταλλική
7 γραμμάρια μαχλέπι τριμμένο
2 γραμμάρια μαστίχα
1 Βανίλια σκόνη
1 Πορτοκάλι ξύσμα

Υλικά για μείγμα 3
2 γραμμάρια Αλάτι
200 γραμμάρια Αυγά
200 γραμμάρια Γάλα
1000 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια
100 γραμμάρια μαργαρίνη λιωμένη

Εκτέλεση:

1. Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος 1 και τα βάζω στην ακρη.

2. Ανακατεύω τα υλικά του μείγματος 2 με μόνο 60 γρ. ζάχαρη σε ένα μπλέντερ.

3. Ανακατευω σε ένα μίξερ τα 100 γρ. μαργαρίνη με τα 200 ζάχαρη, προσθέτω το μείγμα 2 μόλις αφρατέψουν προσθέτω τα αύγα και το γάλα.

4. Ανακατευω αλλα 2 λεπτά και βγάζω το σύρμα από το μίξερ και βάζω τον γάντζο. Προσθέτω σιγά σιγά το αλευρι και κοιτάω το μείγμα να ξεκολάει από τα τοιχώματα. Χαμηλώνω την ταχύτητα από το μίξερ και προσθέτω σιγά σιγά τη μαργαρίνη μέχρι που να αποροφήσει το μείγμα όλη τη μαργαρίνη.

5. Ελεγχω εαν η ζύμη είναι όσο σφιχτή πρέπει και βλέπω εάν χρειάζεται και άλλο αλευρι.

6. Αφήνω σε ζεστό μέρος μέσα σε ένα μπολ βουτυρωμένο να διπλασιαστεί ( περίπου 1 ώρα) γυρνάω από την άλλη και περιμένω να ξαναδιπλασιαστεί περίπου αλλα 30 λεπτά. Στην συνέχεια πλάθω πλεξούδες βάζω σε ένα ταψάκι, αφήνω να διπλασιαστούν ξανά περίπου 30 λεπτά και ψήνω στους 150 βαθμούς, 50 – 60 λεπτά αφού αλοίψω πρώτα με κρόκο αυγού και πασπαλίσω με αμύγδαλα

Tips

Πολύ ζύμωμα για να κάνει κορδόνια το τσουρέκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου