Δευτέρα, 14 Απριλίου 2014

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ ΠΩΣ ΤΑ ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΕΛΕΙΑ

Μικρά μυστικά για να βάψουμε τέλεια τα πασχαλινά μας αυγά



kokkina_auga_383231392.jpg
Τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε παραδοσιακά τα αυγά μας. Ας δούμε όμως μερικά μικρά μυστικά για να έχουμε τέλειο αποτέλεσμα

1. Καταρχήν προσέχουμε τι αυγά επιλέγουμε. Προτιμήστε τα αυγά  να μην είναι ολόφρεσκα αλλά τουλάχιστον μιας εβδομάδας

2. Τα καφέ αυγά προσφέρουν πιο βαθυ κόκκινο χρώμα ενώ τα λευκά είναι προτιμότερα για τα υπόλοιπα χρώματα καθώς και για τα αυγά που διακοσμούμε με φύλλα φυτών.

3. Αφήνουμε τα αυγά τουλάχιστον μια ώρα έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου.

4. Καθαρίζουμε την επιφάνεια των αυγών με ξύδι.

5. Τοποθετούμε μόνο μια στρώση αυγών στην κατσαρόλα μας. Όταν το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Βράζουμε τα αυγά περίπου 10-12 λεπτά. Μην τα βράσετε περισσότερο γιατί γίνονται πολύ σφιχτά και δύσπεπτα.

6. Ακολουθούμε τις οδηγίες της βαφής όταν χρησιμοποιούμε έτοιμη βαφή. Άλλες απαιτούν μόλις 3 λεπτά και άλλες περισσότερη ώρα. Το μυστικό για βαμμένα αυγά χωρίς σημάδια, δεν είναι στην τεχνική τόσο όσο στην ποιότητα της βαφής.

7. Αφήστε τα να στεγνώσουν σε απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια γυαλίστε τα καλά με ελαιόλαδο.
Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου