Τετάρτη, 9 Απριλίου 2014

Σούπα με ντομάτα,καρότο και φρέσκα μανιτάρια


Σούπα με ντομάτα,καρότο και φρέσκα μανιτάρια






Υλικά

6 ώριμες ντομάτες
500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
5 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 πατάτες κομμένες σε χοντρούς κύβους
100 ml λευκό κρασί
1 κύβος λαχανικών
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 κουταλιές της σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
λίγη πάπρικα
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο




Εκτέλεση



Μια χειμωνιάτικη σούπα, με πολλά λαχανικά, πατάτες και φρέσκα μανιτάρια...





Πλένουμε τις ντομάτες, αφαιρούμε τους σπόρους και το κοτσάνι, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.


Κόβουμε τα φρέσκα μανιτάρια σε μικρές φέτες.


Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο.


Ανοίγουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθούν.


Μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα την πατάτα κομμένη σε κύβους, τα φρέσκα μανιτάρια και τις ροδέλες καρότου και τα σοτάρουμε όλα μαζί για 5-6 λεπτά.


Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.


Σβήνουμε με το λευκό κρασί.


Αμέσως μετά, ρίχνουμε στην κατσαρόλα 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό.


Αφού βάλουμε μέσα και τις χοντροκομμένες ντομάτες και τον κύβο λαχανικών, αφήνουμε τα υλικά να βράσουν για 35 λεπτά.


Στο χρονικό αυτό σημείο, αφαιρούμε το 1/3 από τη σούπα, το μεταφέρουμε στο μπλέντερ και το πολτοποιούμε.


Έτσι, πολτοποιημένο, το ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα.


Ανακατεύουμε τη σάλτσα για να γίνει πηχτή και προσθέτουμε 4 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο, λίγη πάπρικα και αλατοπίπερο.


Αφήνουμε να πάρει 1-2 βράσεις με τα υλικά που προσθέσαμε.


Συνολικά η σούπας μας για να γίνει θα χρειαστεί 45 λεπτά.


Είναι μια σούπα για 6 άτομα και μπορούμε να τη σερβίρουμε σκέτη ή με φρυγανισμένο ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου