Πέμπτη, 1 Μαΐου 2014

Ποντιακό πρασοτήγανο με σουλγούν


Ποντιακό πρασοτήγανο με σουλγούν


omeleta_me_prasa_372574015.jpg
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει ποντιακό πρασοτήγανο με σουλγούν
Υλικά:
3 μεγάλα πράσα
3 αυγά
3 κ.σ. γάλα
100 γρ σουλγούν* σε κύβους
λίγο αλεύρι
λάδι για το τηγάνισμα
αλάτι πιπέρι
λίγος μαϊντανός ψιλοκομμένος
*Το σουλγούν είναι σκληρό αγελαδινό τυρί σε κυλινδρικό σχήμα. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ποντιακά προϊόντα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τα πράσα σε ροδέλες τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Τοποθετούμε το τηγάνι στη φωτιά και ρίχνουμε λίγο λάδι. Πασπαλίζουμε τα πράσα με λίγο αλεύρι και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να μαραθούν. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, αλατοπιπερώνουμε και τα ρίχνουμε πάνω στα πράσα. Πριν αρχίσει να πήζει προσθέτουμε και το σουλγούν.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. H αναδημοσίευση της συνταγής επιτρέπεται μόνο με την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Καλή σας όρεξη!
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου