Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΓΥΜΝΗ

τυρόπιτα γυμνη Υλικά: 500 γρ φετα 250 γρ. ( τρήματα φέτας ανακατεμένα με ρίγανη, θυμάρι και λάδι) ή συνολο 750 γρ φέτας 1 γιαούρτι πλήρες 500 ml γάλα πλήρες 3-4 αυγά 1 κεσεδάκι γιαουρτιού αλεύρι πιπέρι (αλάτι δεν χρειάζεται γιατί η φέτα είναι αλμυρό τυρί) λίγο λάδι για το ταψί Εκτέλεση: Τρίβουμε την φέτα και την ανακατεύουμε με τα τρήματα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι και τελευταίο το αλεύρι. Αφού το μείγμα μας έχει ομογενοποιηθεί (πρέπει να έχει διαλυθεί το αλεύρι) προσθέτουμε τη φέτα και το πιπέρι (δεν υπάρχει συγκεκριμένη ποσότητα, εξαρτάται από το πόσο μας αρέσει). Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα pyrex που έχουμε πρώτα -ελαφρώς- λαδώσει. Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς (αέρα) και ψήνουμε για 30-35 λεπτά. Extra tips: Μπορούμε να ρίξουμε πάνω από το μείγμα τριμμένη φρυγανιά ώστε να γίνει τραγανή η κρούστα. Για να προσθέσουμε γεύση στην τυρόπιτα θα μπορούσαμε να βάλουμε στο μείγμα μας είτε φρέσκο δυόσμο είτε ρίγανη και θυμάρι, είτε μπούκοβο (εάν μας αρέσουν τα καυτερα )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου