Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου

Λεμονάτα φιλέτα κοτόπουλου 

 
Υλικά Για 2-4 άτομα 
Για το κοτόπουλο 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο των 800 γραμμαριών 
Ελαιόλαδο 
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
1 κουταλιά της σούπας λεμόνι αλάτι, 
φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
Φρέσκο θυμάρι 
Για τη σως μουστάρδας με μέλι 
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα απαλή 
1,5 κουταλιά της σούπας μέλι 
1 κουταλιά του γλυκού μαγιονέζα 
1 κουταλιά του γλυκού χυμό λεμονιού 
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο 
Εκτέλεση Για το κοτόπουλο 
Προθερμαίνουμε το φούρνο στο γκριλ στους 180 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές, τα αλατοπιπερώνουμε καλά, και πασπαλίζουμε με φρέσκο θυμάρι τα ακουμπάμε στη σχάρα και την τοποθετούμε σε ένα από τα ψηλά ράφια του φούρνου. Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο. Ψήνουμε τα φιλέτα κοτόπουλου για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Για να δούμε αν είναι έτοιμα, κόβουμε ένα και να ελέγξουμε αν έχει ασπρίσει καλά ως το κέντρο του. Αν δούμε τυχόν ροζέ σημεία στο ψαχνό, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγα λεπτά ακόμα. 
Για τη σως μουστάρδας με μέλι 
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει η σάλτσα και σερβίρουμε. 
ΑΛΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ 
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ  
Τα κοτόπουλα έχουν ...περάσει δύσκολες στιγμές με την νόσο των πτηνών και γενικά τα πουλερικά και τα προϊόντα τους αντιμετωπίζονταν περίπου σαν διατροφική βόμβα. Τα πολλαπλά κρούσματα με διοξίνες έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους στην κακή τους εικόνα. Όσοι έβλεπαν.... πολύ τηλεόραση το στέρησαν από τη διατροφή τους και τους αγαπημένους τους από τον φόβο μην αρρωστήσουν. Όσοι δεν έβλεπαν ή τουλάχιστον δεν θέλησαν να εμπλακούν στα διαφημιστικά παιχνίδια και τις ακροαματικότητες των δελτίων ειδήσεων συνέχισαν να το απολαμβάνουν και επίσης δεν αρρώστησαν. Οι άριστες συνθήκες υγιεινής και μαγειρέματος εξασφαλίζουν την προστασία μας από κάθε λογής μικροβιακό φορτίο που φέρουν όλα τα ζωικά προϊόντα. Κι επειδή η πολύ τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την υγεία, ενώ το κοτόπουλο το αντίθετο, πατήστε το off και μαγειρέψτε την εξαιρετική συνταγή που σας περιγράφουμε στη συνέχεια. Υλικά για τέσσερις με πέντε μερίδες: ένα κιλό κοτόπουλο χωρίς πέτσα τέσσερις κουταλιές ελαιόλαδο τρεις σκελίδες σκόρδο μία κοφτή κουταλιά της σούπας μουστάρδα δύο φύλλα δάφνη δύο λεμόνια λίγο θυμάρι, αλάτι και πιπέρι λίγο ξύδι 
Τρόπος παρασκευής 
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο με νερό που περιέχει και λίγο ξύδι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. Κατόπιν τοποθετούμε το σκεύος στη φωτιά και, αφού ζεσταθεί λίγο, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγη ώρα και στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε μέχρι να ροδίσει. Ένα τέταρτο πριν ψηθεί προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου