Τετάρτη, 8 Αυγούστου 2012

Αφράτα πισία με τυρί

Πισία

image
Αφράτα και πεντανόστιμα πισία, με γέμιση τυριού!

Υλικά για την ζύμη
  • 750 γραμμ. αλεύρι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουτ. γλ. Αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας Ελαιόλαδο

Υλικά για την γέμιση τυριού
  • 500 γραμμ. Φέτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • Πιπέρι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά καλά, μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή χωρίς να κολλάει στα χέρια.
  2. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη για περίπου 1 ώρα, με μία πετσέτα, ώστε φουσκώσει.
  3. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης, σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο.
  4. Βάζουμε μια κουταλιά από την γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  5. Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι, ώστε να φουσκώσουν ομοιόμορφα κατά το τηγάνισμα.
  6. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
  7. Τέλος, τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το λάδι.
  • Σερβίρονται κυρίως ζεστά, αλλά και κρύα.
  • Μπορείτε να τα φτιάξετε και χωρίς μαγιά, για πιο τραγανό αποτέλεσμα.
  • Εναλλακτικά, αντί για τυρί, μπορείτε να τα γεμίσετε με ότι σας αρέσει!
  • Η συνταγή είναι περίπου ίδια με τα πιροσκί, με την διαφορά ότι ανοίγουμε μεγαλύτερα φύλλα.

Καλή σας όρεξη!


Αφράτα πισία με τυρί






Αφράτα πισία με τυρί 
 Απαιτούμενος χρόνος: 90 λεπτά (μαζί με τον χρόνο φουσκώματος) 

 Υλικά για τη ζύμη: 

750 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι ξερή μαγιά 
1,5 ποτήρι χλιαρό νερό 
1 κ.γ. αλάτι 
2 κ.σ. ελαιόλαδο 

 Υλικά για τη γέμιση: 

500 γρ. φέτα τριμμένη 
2 αυγά πιπέρι (προαιρετικά)

 Εκτέλεση: 
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μια λεκανίτσα και ζυμώνουμε καλά μέχρι να γίνει μία ζύμη μαλακή, χωρίς να κολλάει στα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη με μία πετσέτα να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα. Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας το τυρί, τα αυγά και το πιπέρι. Παίρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε σε στρόγγυλο λεπτό φύλλο. Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση και διπλώνουμε σε μισοφέγγαρο. Κόβουμε τις άκρες για να γίνει ομοιόμορφο. Κλείνουμε τις άκρες με την βοήθεια ενός πιρουνιού. Τρυπάμε την επιφάνεια τους με το πιρούνι για να φουσκώσουν ομοιόμορφα στο τηγάνισμα. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τυχόν λάδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου