Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Κοτοσαλάτα ή Τονοσαλάτα με βίδες

Κοτοσαλάτα ή Τονοσαλάτα με βίδες 

 Υλικά: 
1 πακέτο μακαρόνια βίδες (περίπου μισο πακέτο) 1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο ή 2 Τόνους (σε νερό) 1 μαγιονέζα (μικρό μέγεθος) 1 κονσέρβα καλαμπόκι Αλάτι Πιπέρι Εκτέλεση (κοτόπουλο): Βράζουμε τα μακαρόνια (υπενθυμίζω όχι όλο το πακέτο αλλά τα μισα) τόσο όσο να μη λασπώσουν (ψιλό-αλτέντε), περίπου 10-12 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό και λίγο λάδι βράζουμε το κοτόπουλο για 20-25 λεπτά αφού πρώτα το κόψουμε σε μικρά κομματάκια. Σε ένα σουρωτήρι ρίχνουμε την κονσέρβα με το καλαμπόκι για να φύγουν τα νερά. Αφού κρυώσουν τα μακαρόνια και το κοτόπουλο, παίρνουμε ένα μεγάλο τάπερ, αδειάζουμε μέσα το κοτόπουλο, τα μακαρόνια , το καλαμπόκι, την μαγιονέζα και προσθέτουμε το αλάτι με το πιπέρι ανάλογα τις προτιμήσεις μας. Τα ανακατεύουμε καλά και είναι έτοιμη. Εκτέλεση (τόνος): Η διαδικασία είναι η ίδια όσο για το βράσιμο των ζυμαρικών. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι στο τέλος στο ανακάτεμα προσθέτουμε τον τόνο και προσέχουμε το αλάτι! Καλή όρεξη!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου