Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας

Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο ρόκας Ένα δροσιστικό και πρωτότυπο πιάτο, πολύ εύκολο και γρήγορο στην παρασκευή του, για συνοδευτικό και κυρίως πιάτο. Τρώγεται κρύο βάζοντάς τo για λίγο στο ψυγείο, αλλά και αμέσως μετά την παρασκευή της. Υλικά (για 4 άτομα) 1 πακέτο ζυμαρικά της επιλογής σας, εγώ προτιμω βίδες τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια (ποσότητα, όσο θέλουμε) λιαστές ντομάτες (τουλάχιστον 10 κομματάκια, ψιλοκομμένα) Υλικά για το πέστο ρόκας 1 μεγαλούτσικο ματσάκι ρόκας (μόνο τα τρυφερά φυλλαράκια του) 2 σκελίδες σκόρδο 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 2 κουταλιές της σούπας ξίδι μια χούφτα κουκουνάρι μια χούφτα ξεφλουδισμένα φυστίκια μια χούφτα κεφαλοτύρι τριμμένο και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι, τόσο όσο θέλουμε Εκτέλεση Ξεκινάμε την συνταγή μας, βράζοντας το ένα πακέτο μακαρόνια, όχι πολύ, τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα 2 λεπτάκια προτού βράσουνε καλά, για να κρατάνε λίγο. Τα σουρώνουμε και τα βρέχουμε με λίγο νερό για να κρυώσουνε. Τα αφήνουμε να στραγγίξουνε καλά. Τα αδειάζουμε σε μια σαλατιέρα. Ετοιμάζουμε το πέστο ρόκας. Στο multi ρίχνουμε τα φυλλαράκια ρόκας, τα σκόρδα μας, το ελαιόλαδο και το ξύδι. Ανακατεύουμε έως ότου πολτοποιηθούνε. Κατόπιν προσθέτουμε στο μείγμα μας τα κουκουνάρια, τα φιστίκια, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το πιπέρι και τα ξαναχτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούνε τα υλικά. Το πέστο ρόκας είναι έτοιμο: το περιχύνουμε πάνω από τα μακαρόνια μας. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στα μακαρόνια, όπως και τα κομμένα κυβάκια τυριού. Ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να εισχωρήσουν στα ζυμαρικά μας όλα τα υλικά και να γίνουν ένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου