Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Γαϊπαντζάκια



Γαϊπαντζάκια





Συστατικά


- ½ κιλό αλεύρι

- 2 αβγά, λίγο αλάτι

- Μυζήθρα από γιαούρτι

- Φρέσκο βούτυρο

Εκτέλεση


Κοσκινίζετε το αλεύρι σε μεγάλη λεκάνη. Ανοίγετε ένα λακκάκι στο αλεύρι και προσθέτετε το αλάτι, τα αβγά και το ανάλογο νερό, ώστε να γίνει πηχτή ζύμη.

Ανοίγετε το φύλλο σας λεπτό και το κόβετε σε τετράγωνα 6Χ6 εκατοστών. Τοποθετείτε από ένα κουταλάκι μυζήθρα σε κάθε τετραγωνάκι. Ενώνετε τις άκρες ώστε να σχηματιστούν μικρά τρίγωνα και πατάτε γύρω-γύρω με τα δάχτυλα.

Τα αφήνετε μία ώρα πάνω σε πετσέτα να στεγνώσουν. Αφού στεγνώσουν βάζετε σε μια κατσαρόλα 3 κιλά νερό και το αφήνετε να βράσει.

Ρίχνετε λίγο αλάτι στο νερό και κατόπιν ένα-ένα τα τριγωνάκια.

Όταν ψηθούν τα στραγγίζεται και τα βάζετε σε πιατέλα. Τσιγαρίζετε φρέσκο βούτυρο και τα περιχύνετε. Σερβίρονται ζεστά.


ΠΗΓΗ  https://www.pontiaka.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου