Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

Κέικ πατάτας με μπέικον






Πιο υγιεινό από τις τηγανιτές πατάτες αυτά τα ατομικά κέικ πατάτας ψήνονται στον φούρνο για ένα τραγανό εξωτερικό αποτέλεσμα.

Υλικά

800 γρ πατάτες ξεφλουδισμένες

2 αυγά

2 κ σ κρεμμύδι ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

1 φλ μπέικον ψιλοκομμένο

2 κ σ βούτυρο

1 κ σ γάλα

2 κ σ σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

4 κ σ τριμμένη φρυγανιά

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν πουρές. Εν τω μεταξύ σωτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι μέχρι να γίνει διάφανο. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πατάτες, τα αυγά, το μπέικον, το κρεμμύδι, το βούτυρο και το σχοινόπρασο. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μπορούμε να ρυθμίσουμε το πόσο κρεμώδες θα γίνει τοποθετώντας λίγο γάλα αν είναι απαραίτητο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και χρησιμοποιώντας δαχτυλίδια φόρμες τοποθετούμε μέσα λίγο από τη φρυγανιά και στη συνέχεια το μείγμα πατάτας. Πιέζουμε προς τα κάτω και τοποθετούμε άλλο ένα στρώμα φρυγανιάς πάνω στο ταψί. Αφαιρούμε το καλούπι και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλη τη ζύμη. Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν και σερβίρουμε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου