Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016

Ποντιακά Πιτάκια



Ποντιακά Πιτάκια








Συστατικά






- 1 ζυμάρι από το φούρνο (ή το ζυμώνουμε στο σπίτι με μαγιά)

- 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος

- ½ κιλό ντομάτες

- 2 κουταλιές λάδι

- 4 κρεμμύδια

- 1 χούφτα μαϊντανός

- 2 αβγά

- 3 κουταλιές φρέσκο βούτυρο

- αλάτι – πιπέρι


Εκτέλεσης



Ζυμώνετε το ζυμάρι του φούρνου με 2 κουταλιές βούτυρο για να αφρατέψει. Το μοιράζετε σε μικρά κομμάτια που πλάθετε σε μπαλάκια.

Με τα δάχτυλα ανοίγετε τα μπαλάκια σε πιτάκια σε διάσταση όσο ένα πιάτο του τσαγιού και τα τοποθετείτε μέσα σε βουτυρωμένο ταψί. Μέσα σε λεκάνη ζυμώνετε τον κιμά με δύο αβγά, τα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι.

Παίρνετε μέρος από τον κιμά ανάλογο με τα πιτάκια και το στρώνετε πάνω στα πιτάκια σε πάχος 1 εκατ. Το ισιώνετε με το χέρι σας και το σκεπάζετε με λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες.

Βάζετε από πάνω ένα κομματάκι βούτυρο και τα ψήνετε σε ζεστό φούρνο τόσο όσο να κάνει χρώμα από κάτω η πιτούλα και να ψηθεί ο κιμάς. Τρώγονται ζεστά-ζεστά.

1 σχόλιο: