Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ (ΜΠΟΜΠΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ) ΓΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ – ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ


ΠΑΤΑΤΟΚΡΟΚΕΤΕΣ 

(ΜΠΟΜΠΕΣ ΠΑΤΑΤΑΣ)ΓΕΜΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΥΡΙ ΚΑΙ ΖΑΜΠΟΝ – ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΕΣ


6951

Συστατικά:
  • 200 γραμμάρια πατάτες ήδη βρασμένες και αλεσμένες
  • 100 γραμμάρια αλεύρι 00
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά
  • αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
Για τη γέμιση (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό, τι θέλετε):
  • 3 φέτες ζαμπόν
  • Τυρί προβολόνε
  • Λάδι για μαγείρεμα
Διαδικασία:
Βράζουμε τις πατάτες και όταν μαγειρευτούν τις κάνουμε πουρέ. Βάζουμε τον πουρέ σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι, τη παρμεζάνα, τη μαγιά και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Όταν η ζύμη είναι μαλακιά και ελαστική, φτιάχνουμε μπάλες και τις γεμίζουμε μέσα με το τυρί και το ζαμπόν, κλείνοντας καλά  τα άκρα τους για να μη φύγει η γέμιση. Βάζουμε σε ένα τηγάνι λάδι και όταν ζεσταθεί, τηγανίζουμε  τις μπάλες πατάτας. Αν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, μπορείτε να μαγειρέψετε στο φούρνο προθερμασμένο στους 200 βαθμούς για περίπου 12-15 λεπτά.

πηγη jenny.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου