Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

NEW YORK CHEESECAKE



NEW YORK CHEESECAKE




         



ΥΛΙΚΑ 
  • 4 αβγά
  • 1 πακέτο μπισκότα digestive
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 2 πακέτα τυρί Φιλαδέλφεια των 300γρ (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • ¼ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1-2 βανίλιες
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
  • Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο.
  • Στρώνουμε μια φόρμα (με σούστα ή και κανονική φόρμα κέικ) με το μίγμα μπισκότων βουτύρου.
  • Χτυπάμε το τυρί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα.
  • Ρίχνουμε τα αβγά ολόκληρα ένα ένα μέχρι να απορροφηθεί το προηγούμενο.
  • Στο τέλος προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  • Προσοχή στο ψήσιμο: Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 250ο C για 10 λεπτά και μετά στους 100ο C για μία περίπου ώρα.
  • Σβήνουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για μία ώρα.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει το cheesecake το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε να κρυώσει για 6-12 ώρες.
  • Εναλλακτικά μπορούμε να το καλύψουμε με κομπόστα βύσσινο ή κομπόστα φράουλα, δένοντας μόνο το σιρόπι τους με 2 κουταλιές κορν φλάουερ.
  • Όταν κρυώσει το cheesecake ρίχνουμε από πάνω την κομπόστα και το βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
Για cheesecake σοκολάτας προσθέτουμε μετά την κρέμα γάλακτος 1 σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη σε μπεν μαρί.

Καλή επιτυχία.


 ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA



ΠΗΓΗ http://greekcook.gr/syntages

1 σχόλιο: