Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Σπιτικό προζύμι


Σπιτικό προζύμι

Σπιτικό προζύμι













Το προζύμι είναι η αρχαιότερη μέθοδος φουσκώματος του ψωμιού και δεν είναι τίποτα, παρά ένα μικρό κομμάτι ζύμης, του οποίου η παρασκευή έχει γίνει κάποιες μέρες πριν.



Υλικά


150 γρ. αλεύρι
100 ml χλιαρό νερό



Τα υλικά είναι μόνο δύο και αυτό κάνει ακόμη πιο εύκολη τη ζύμη.

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο μπολ ή λεκανάκι ρίχνουμε το αλεύρι.
Πρσθέτουμε το χλιαρό νερό σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς με το χέρι.
Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί, το ζυμάρι θα πρέπει να μην κολλάει στα χέρια.
Το πλάθουμε μια μπάλα και το τοποθετούμε σε ένα μπολ με αλεύρι στο κάτω μέρος του, σκεπάζοντας μόνο το πάνω μέρος της ζύμης με μια μεμβράνη.
Την επόμενη μέρα, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι και μια κουταλιά νερό, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία και την επόμενη μέρα.
Χρησιμοποιούμε τη ζύμη για όποιο παρασκεύμασμα επιθημούμε.



ΠΗΓΗ  http://glykoalmyro.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου