Τρίτη, 21 Μαΐου 2013

Χοχολένεν: Ποντιακή πίτα με καλαμποκάλευρο


Χοχολένεν: Ποντιακή πίτα με καλαμποκάλευρο




pita_486859589.jpg


Χολολένεν είναι μια ποντιακή χορτόπιτα που παρασκευάζεται με καλαμποκαλευρο, χωρίς φύλλο. Ονομάζεται και σκουπιδόπιτα.
Υλικά:
500 γρ καλαμποκάλευρο
1 1/2 κιλό άγρια χόρτα διάφορα (όσο μεγαλύτερη η ποικιλία, τόσο πιο νόστιμη θα γίνει η πίτα)
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
3 αυγά
500 γρ φέτα θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα χόρτα τα ψιλοκόβουμε τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε δοχείο μαζί με τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο το πιπέρι, το μισό λάδι και τα ζυμώνουμε να μαραθούν.
Λαδώνουμε πολύ καλά ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με 1 φλιτζάνι καλαμποκάλευρο.
Προσθέτουμε το τυρί στα χόρτα και τα αυγά, ανακατεύουμε και αφού προσθέσουμε 2 φλιτζάνια καλαμποκάλευρο και το μισό λάδι, ανακατεύουμε πολύ καλά και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί, στρώνοντάς τα σε όλη την επιφάνεια.
Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο αλεύρι, περιχύνουμε την πίτα με το υπόλοιπο λάδι και ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200-220° για 1 ώρα περίπου.
Καλή σας όρεξη!
ΠΗΓΗ  Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου