Νηστίσιμο γλυκό με ταχίνι
Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να συνδυάσετε ιδανικά τη νοστιμιά με τη νηστεία.
ΥΛΙΚA
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 500 γρ. ταχίνι
- 500 γρ. καρύδια
- 250 ml καλαμποκέλαιο
- 1 κ.γ. κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 150 ml από το καλαμποκέλαιο. Κοπανίζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κανέλλα.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και το αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο, με το μίγμα από ταχίνι και καλαμποκέλαιο.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καρύδια και διπλώνουμε τις άκρες και από τις τέσσερις πλευρές κατά 4 εκ.
- Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα πιέζουμε από τις άκρες στο κέντρο να «σουρώσουν» και τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί. Τα τρυπάμε με πιρούνι.
- Βάζουμε να κάψει το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο και τα περιχύνουμε από πάνω για να ζεματιστούν.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
- Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και την αρωματική αρμπαρόριζα, την οποία αφαιρούμε λίγο πριν σιροπιάσουμε το γλυκό.
- Πηγή: Νηστίσιμα και νόστιμα από την ειδική έκδοση του περιοδικού Taste.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου