Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Νηστίσιμο γλυκό με ταχίνι

Νηστίσιμο γλυκό με ταχίνι

  • Νηστίσιμο γλυκό με ταχίνι
Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να συνδυάσετε ιδανικά τη νοστιμιά με τη νηστεία.
ΥΛΙΚA
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. ταχίνι
  • 500 γρ. καρύδια
  • 250 ml καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.γ. κανέλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε το ταχίνι με τα 150 ml από το καλαμποκέλαιο. Κοπανίζουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με την κανέλλα.
  2. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο και το αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο, με το μίγμα από ταχίνι και καλαμποκέλαιο.
  3. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με καρύδια και διπλώνουμε τις άκρες και από τις τέσσερις πλευρές κατά 4 εκ.
  4. Τα τυλίγουμε σε ρολά και τα πιέζουμε από τις άκρες στο κέντρο να «σουρώσουν» και τα τοποθετούμε κυκλικά στο ταψί. Τα τρυπάμε με πιρούνι.
  5. Βάζουμε να κάψει το υπόλοιπο καλαμποκέλαιο και τα περιχύνουμε από πάνω για να ζεματιστούν.
  6. Τα ψήνουμε στο φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις ετοιμαστούν, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας το νερό, τη ζάχαρη και την αρωματική αρμπαρόριζα, την οποία αφαιρούμε λίγο πριν σιροπιάσουμε το γλυκό.
Καλή επιτυχία!
  • Πηγή: Νηστίσιμα και νόστιμα από την ειδική έκδοση του περιοδικού Taste.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου