Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015

Ποντιακή τυρόπιτα

Ποντιακή τυρόπιτα


Ποντιακή τυρόπιτα

















Περιγραφή

Ποντιακή πιτούλα ,εύκολη ,αφράτη που γίνεται στο τηγάνι.

Συστατικά
Αλεύρι όσο πάρει(για να γίνει ζύμη σαν του ψωμιού)
1 λίτρο γάλα
4 αβγά
200γρ. βιταμ
½ φλ. του καφέ λάδι
1κ.σ. αλάτι
½ φακελάκι ξηρή μαγιά
1κ.γ. ζάχαρη
λίγη ρίγανη
για γέμιση τυρί σκληρό
  1. Σε κατσαρόλα, ζεσταίνω το γάλα με το βιταμ και βάζω το αλάτι. Αφήνω να κρυώσει λίγο και ρίχνω το λάδι, τη μαγιά, τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
  2. Αφήνω να φουσκώσει(να ξεκουραστεί για 1 ώρα).
  3. Σε ένα πιάτο, βάζω μια ποσότητα και ανοίγω μια λακουβίτσα
  4. Βάζω ποσότητα τυριού μέσα και κλείνω με τη ζύμη μου.
  5. Βάζω την κλειστή πιτούλα που δημιούργησα σε ένα τηγάνι (όπως είναι, χωρίς λάδι) και ψήνω από τις δυο πλευρές τόσο ώστε να πάρει χρώμα, σε δυνατή φωτιά. Αν θέλω, στο ψήσιμο, βάζω και ένα πιάτο, ή ένα καπάκι στην ανοιχτή πλευρά του τηγανιού, για να ψηθεί ακόμα καλύτερα.
Τη συνταγή μας την έστειλε η διαιτολόγος Βασιλική Παπαδοπούλου.


ΠΗΓΗ www.tithafame.gr/ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου