Τρίτη, 19 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο φρικασέ με χασχάσια, κιντέατα και ζοχούς


Κοτόπουλο φρικασέ με χασχάσια, κιντέατα και ζοχούς
  • Κοτόπουλο φρικασέ με χασχάσια, κιντέατα και ζοχούς
Ένα υπέροχο και θρεπτικό πιάτο που δημιούργησε η Δέσποινα Χριστοφορίδου αποκλειστικά για το pontos-news.gr.
ΥΛΙΚA
  • 1 κιλό κοτόπουλο μπούτι φιλέτο
  • 1 κιλό παπαρούνα (χασχάσια)
  • ½  κιλό ζοχούς (χορταρικά)
  • 200 γρ. τρυφερές κορφές τσουκνίδας
  • 1 μεγάλο, ξερό κρεμμύδι
  • 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 3-4 κλαδάκια άνηθο
  • χυμό από 2 λεμόνια
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 αυγά για αυγολέμονο (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα χόρτα, τα ζεματάμε λίγο σε νερό που βράζει.
  2. «Χαρατσώνουμε» το κοτόπουλο σε δυνατή φωτιά, να θωρακιστεί, με ελαιόλαδο και το βγάζουμε από την κατσαρόλα.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα χόρτα.
  4. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι αυτά να καλυφθούν και να βράσουν για περίπου 60΄.
  5. Λίγο πριν κατεβάσουμε το φαγητό προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλάτι, πιπέρι, και το χυμό των λεμονιών ή αυγολέμονο.
Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου