Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Γαλατοφάγι

Γαλατοφάγι

  • Γαλατοφάγι


Το pontos-news.gr προτείνει ένα παραδοσιακό φαγητό που ξυπνά αναμνήσεις από τον Πόντο. 

ΥΛΙΚA
1½ κιλό κίτρινη κολοκύθα
1 κιλό γάλα
1 κ.σ. αλεύρι καλαμποκίσιο
4 κ.σ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε σε φέτες την κολοκύθα.
Την σκεπάζουμε με νερό και την βράζουμε. Όταν ψηθεί, βγάζουμε τα κομμάτια με τρυπητή κουτάλα, τα στραγγίζουμε και τα λιώνουμε.
Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι.
Ανακατεύουμε το μίγμα πάνω στη φωτιά μέχρι να γίνει πηχτός χυλός.
Το αδειάζουμε σε ατομικά μπολάκια.
Το γαλατοφάγι σερβίρεται κρύο.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Σούλα Μπόζη, Καππαδοκία, Ιωνία, Πόντος: Γεύσεις & Παραδόσεις, εκδ. Αστερισμός – Λ. Έβερτ, Αθήνα 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου