Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΕΡΑΣΟ

ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΕΡΑΣΟ



 


ΓΙΑΟΥΡΤΟΚΕΡΑΣΟ
(Αφράτη κρέμα γιαούρτι με γλυκό του κουταλιού κεράσι)

ΥΛΙΚΑ
330ml κρέμα γάλακτος
60γρ. ζάχαρη άχνη
7γρ. φύλλα ζελατίνας
200γρ. γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
2 κουτ.γλυκού λικέρ μαστίχα(προαιρετικά)
γλυκό του κουταλιού κεράσι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει πηχτή σα γιαούρτι.
Στραγγίζουμε τα φύλλα ζελατίνας ,τα διαλύουμε σε καυτό νερό και τα αναμειγνύουμε με το γιαούρτι.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα με απαλές κινήσεις προσθέτοντας το λικέρ.
Μοιράζουμε σε μπολάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον.
Σερβίρουμε γαρνίροντας με γλυκό του κουταλιού κεράσι.


ΠΗΓΗ
Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραδοσιακών Προϊόντων Αγίου Αντωνίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου