Πέμπτη, 5 Φεβρουαρίου 2015

Χοιρινό κρασάτο με γλυκό καϊσι

Χοιρινό κρασάτο με γλυκό καϊσι


 
 
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 ποτήρι του νερού κόκκινο ημίγλυκο κρασί
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
6 κόκκους μπαχάρι
2 φύλλα δάφνης
1 βάζο γλυκό του κουταλιού καϊσι χωρίς το σιρόπι
1 κουτ.της σούπας ξύδι λευκό
1 φλιτζανάκι του ελληνικού ελαιόλαδο
αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζετε καλά το χοιρινό.Βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψει το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε το χοιρινό για 5 λεπτά,ώσπου να ροδίσει ομοιόμορφα.Ρίχνετε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί.Προσθέτετε τη δάφνη,το μπαχάρι,σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε για 2 ώρες σε χαμηλή φωτια, προσθέτοντας λίγο νερο αν χρειαστεί.Ρίχνετε το ξύδι το καϊσι και το πιπέρι και μαγειρεύετε 10 λεπτά ακόμα.Σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου