Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Ραβανί με καρύδα

Ραβανί με καρύδα



Αγαπημένο από παλιά γλυκάκι, αυτή τη φορά το έχω εμπλουτίσει
με λίγη τριμμένη καρύδα για πρόσθετη γεύση!

Υλικά για ένα μέτριο πυρέξ:

2 φλυτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
150 γρ βιτάμ
5 αυγά
1 φλυτζάνι ζάχαρη
2 βανίλιες
1 φλυτζάνι καρύδα

Για το σιρόπι:
3 ½ φλυτζάνια ζάχαρη
3 φλυτζάνια νερό

Ανακατεύουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τη σόδα.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να ασπρίσει.
 Προσθέτουμε ένα-ένα τους κρόκους εναλλάξ με τη ζάχαρη και τέλος τις βανίλιες.
  Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
 Ρίχνουμε στο βούτυρο λίγο-λίγο το αλεύρι, τη μαρέγκα και την καρύδα
ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα. 
 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ ή ταψάκι και στρώνουμε ομοιόμορφα το μίγμα μας.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά περίπου. 
 Όσο ψήνεται το γλυκό, ετοιμάζουμε το σιρόπι. δηλαδή:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό για 4-5 λεπτά περίπου και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει και να ρουφήξει το σιρόπι
και σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένη καρύδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου