Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

Γιαουρτόπιτα σιροπιαστή

Αν παραλείψουμε το σιρόπι, έχουμε ένα απλό, νοστιμότατο κεκάκι! 
 Για τη γιαουρτόπιτα:
225 γρ βιτάμ (1 φλ. τσ.)
1 ½ φλ. τσ. ζάχαρη
5 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι (200 γρ)
3 φλ. τσ. αλεύρι γιά όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια μπέικιν
1 κουταλάκι σόδα
½ κουταλάκι αλάτι
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
1 φακελάκι άρωμα βανίλια

Για το σιρόπι:
2 φλ. τσ. νερό
2 φλ. τσ. ζάχαρη
4-5 κουταλιές κονιάκ

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν και την σόδα.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια.
Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
 Χτυπάμε πολύ καλά το βιτάμ με την ζάχαρη – 
τουλάχιστον 10 λεπτά, μέχρι να ασπρίσουν!
 Προσθέτουμε τους κρόκους συνεχίζοντας το χτύπημα
και κατόπιν το γιαούρτι, το ξύσμα και την βανίλια.
 Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τέλος την μαρέγκα, 
ανακατεύοντας ελαφρά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο στον αέρα.
Βουτυρώνουμε καλά ένα μέτριο πυρέξ ή ταψάκι, 
στρώνουμε μέσα το μίγμα
 και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο
 και αφήνουμε να μισοκρυώσει.
 Εν τω μεταξύ βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά, 
από το σημείο βρασμού.
 Περιχύνουμε το χλιαρό γλυκό με το καυτό σιρόπι,
  αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.
 Είναι πραγματικά υπέροχη!
Απολαύστε την!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου