Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

Μπουγατσάκια

Μπουγατσάκια

  


Μερίδες: 20

200  απλό βούτυρο γάλακτος 
4 αβγά
100 γρ σιμιγδάλι ψιλό [ειναι η δόση σχεδόν ένα ποτήρι του νερού λίγο λιγότερο ]
2 βανίλλιες [ η μαστίχα 1 κοφτό κουταλάκι γλυκού.]
1 λίτρο γάλα φρέσκομισό ποτήρι ζάχαρη
κανέλα
ζάχαρη άχνη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα με την ζάχαρη και το μισό  βούτυρο και αφήνουμε να βράσει.
Σέ ένα μπόλ σπάμε τα αβγά ,προσθέτουμε τις βανίλιες ,η[ την μαστίχα για πιό ωραίο άρωμα] και το σιμιγδάλι ανακατεύουμε καλά ,και  τα ρίχνουμε μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε σε χαμηλή  θερμοκρασία μέχρι να πήξει η κρέμα μας .
Παίρνουμε τα φύλλα μας και τα κόβουμε κάθετα στη μέση σε λωρίδες , βουτυρώνουμε το μισό  και το διπλώνουμε στη μέση. Βουτυρώνουμε ξανά και στην μέση  βάζουμε μια κουταλιά της σούπας γέμιση και διπλώνουμε σαν πακέτο ,με το κλείσιμο από κάτω..Βουτυρώνουμε ελαφρώς το ταψί και τα βάζουμε στην σειρά,Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στούς 180 βαθμούς να ροδίσουν .
Οταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα!

Σημ.

Η δοσολογία είναι γιά αρκετά μπουγατσάκια ,την ίδια κρέμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στο γαλακτομπούρεκο στην ίδια δοσολογία γιά ένα μέτριο ταψάκι .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου