Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

Μακαρίνα με κιμά

Μακαρίνα με κιμά




Υλικά για 4 μερίδες:

- ½ κιλό κιμά
- 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια
- αλάτι και πιπέρι
- ½ κιλό μακαρίνα


Διαδικασία

Η μακαρίνα είναι σπιτικό ποντιακό ζυμαρικό. Μπορεί να είναι "ζωγρό" ή "ξερό".
Άμα είναι ξερό δε θέλει βράσιμο. Λίγο βραστό νερό από πάνω, μερικά λεπτά αναμονή και είναι έτοιμο το ζυμαρικό για το τσιμπούσι.
Αν είναι ζωγρό θέλει λίγο βράσιμο όπως στη δική μας περίπτωση. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί.
Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα. Μόλις μαλακώσουν βάζουμε τον κιμά. Αλατοπιπερώνουμε.
Ρίχνουμε τον κιμά στη μακαρίνα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. Πάει και με τυράκι.

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

 
ΥΛΙΚΑ:
-500γρ.μακαρίνα
-500γρ.ανάμεικτο κιμά
-1 πράσο (το λευκό κομμάτι) ψιλοκομμένο
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο
-ελαιόλαδο
-1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
-αλατι, πιπερι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
-Η μακαρίνα είναι σπιτικό ποντιακό ζυμαρικό.Λίγο βραστό νερό από πάνω, μερικά λεπτά αναμονή και είναι έτοιμο.
-Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι να ζεσταθεί. Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο.
-Μόλις μαλακώσουν, προσέτουμε το ψιλοκομμένο πράσο και τον κιμά & αλατοπιπερώνουμε.
-Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για μερικά λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μαγειρευτεί ο κιμάς.
-Προσθέτουμε την μακαρίνα στον κιμά, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε.

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου