Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2011

ΦΑΣΟΥΛΙΑ ΤΙΝΑΧΤΑ

 ΦΑΣΟΥΛΙΑ ΤΙΝΑΧΤΑ - (Περιοχή Κρώμνης)

- (4 άτομα)
- 2 φλιτζάνια κόκκινα ξερά φασόλια (μουσκεμένα αποβραδίς)
- 1/2 φλιτζάνι λάδι
- 2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
- 2 ½ κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- μαύρο πιπέρι
Βράζουμε, σε κατσαρόλα, τα φασόλια πολύ καλά ώσπου να σκάσουν.
Κατόπιν τα στραγγίζουμε αιτ’ τα νερά και τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος.
Στη συνέχεια, σε τηγάνι καίμε το λάδι και ροδίζουμε τα κρεμμύδια, προσθέτοντας ανάλογο αλάτι και πιπέρι
και τα περιχύνουμε στα φασόλια. Προσθέτουμε, τέλος, και το μαϊντανό, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Τα φασόλια αυτά τα ονόμαζαν τιναχτά, γιατί κατά το βράσιμο τινάζονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου