Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Κοχλίδια σούπα με πλουγούρ. Νηστίσιμη ποντιακή συνταγή

Κοχλίδια σούπα με πλουγούρ. Νηστίσιμη ποντιακή συνταγή

saligaria_295713649.jpg
Το Pontos-News.Gr σας προτείνει τα κοχλίδια σούπα με πλουγούρ, μια νηστίσιμη και πολύ υγιεινή ποντιακή συνταγή.
Από την αρχαιότητα ήταν γνωστές οι θεραπευτικές ιδιότητες των σαλιγκαριών, τόσο στην ιατρική όσο και στη γαστρονομία. Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε πρωτεΐνη χωρίς χοληστερίνη, τα κάνει μια ιδανική τροφή που μπορεί να αντικαταστήσει το κρέας στην περίοδο της νηστείας και όχι μόνο.
Υλικά
1 1/2 κιλό σαλιγκάρια
1/2 φλιτζ πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι σε φέτες
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 πατάτες σε κύβους

1 καρότο σε κύβους 
τοματοχυμός
λίγος δυόσμος, άνηθος, μαϊντανός ψιλοκομμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση
Τα σαλιγκάρια του εμπορίου είναι έτοιμα για μαγείρεμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα σαλιγκάρια και την γεμίζουμε νερό. Κλείνουμε καλά το καπάκι, για να μην βγουν τα σαλιγκάρια έξω και τα κυνηγάμε σ' όλο το σπίτι. Όταν βγουν από το κέλυφός τους, ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 1. Όταν δεν κινείται πια κανένα από τα σαλιγκάρια τα αδειάζουμε σε σουρωτήρι και τα πλένουμς πολύ καλά.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το πλιγούρι και προσθέτουμε βραστό νερό μέχρι να καλυφθεί. Το αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά για να φουσώσει και να μαλακώσει. Το στύβουμε με τα χέρια μας και είναι έτοιμο να το χρησιμοποιήσουμε.
Στην κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι, το κρεμμύδι, την καυτερή πιπεριά, το σκόρδο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα ροδίζουμε. Προσθέτουμε νερό, τα σαλιγκάρια και όλα τα άλλα υλικά εκτός από τα αρωματικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 25' -30'. 
Στο τέλος ρίχνουμε και τα αρωματικά κι αφήνουμε να πάρει η σούπα μια δυο βράσεις.
Καλή σας όρεξη!
Μοιραζόμαστε μαζί σας τις καλύτερες συνταγές από το προσωπικό μας συνταγολόγιο. Απαγορεύεται η αναδημοσίευση της συνταγής χωρίς την τοποθέτηση ενεργής πηγής.
Τμήμα σύνταξης
Pontos-News.Gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου