Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

ΚΡΕΜΑ

ΚΡΕΜΑ



ΥΛΙΚΑ


  • 1κιλό γάλα 
  • 100γρ.ζάχαρη
  • 1κλωναράκι βανίλια σχισμένη κάθετα στη μέση
  • 80γρ.κορν φλάουρ


ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα 900γρ.από το γάλα ,τη μισή ζάχαρη (50γρ)και τα σποράκια βανίλιας.Ανακατεύουμε και τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά,αναμειγνύουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη (50γρ)και το κορν φλάουρ με το υπόλοιπο γάλα  100γρ.Όταν το μείγμα της κατσαρόλας αρχίσει να βράζει προσθέτουμε και το μείγμα του κορν φλάουρ.Ανακατεύουμε συνεχώς με μια κουτάλα έως ότου να δέσει καλά η κρέμα,αποσύρουμε από τη φωτιά Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο να κρυώσει και να ''σταθεί''για περίπου 3ώρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου