Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Ψωμί με μπύρα και γλυκάνισο!

 Ψωμί με μπύρα και γλυκάνισο
Φτιάξτε παραδοσιακό ψωμί με... μπύρα!
Δεν θα  πιστεύετε ότι μπορείτε να φτιάξετε τόσο γρήγορα και τόσο εύκολα το δικό σας ψωμί, χωρίς μαγιά, χωρίς ζυμώματα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένετε το ζυμάρι να φουσκώσει.
Υλικά:
  • 500γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 500γρ. μπίρα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας γλυκάνισο
  • σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Αλείφετε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ με λίγο ελαιόλαδο, ραντίζετε με αλεύρι και λίγο σουσάμι.
  2. Σε μεγάλο μπολ ρίχνετε αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο, ζάχαρη, γλυκάνισο και χτυπάτε με το σύρμα ρίχνοντας σιγά σιγά και την μπίρα.
  3. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και ραντίζετε με σουσάμι.
  4. Ψήνετε στους 180οC για 1 ώρα και 30 λεπτά. Αποσύρετε τη φόρμα από το φούρνο και με προσοχή βγάζετε το ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου