Σάββατο, 24 Αυγούστου 2013

Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες

kolokithokeftedes1











Υλικά

1 κιλό κολοκύθια
200 γρ. τυρί φέτα
100 γρ. άνηθο ψιλοκομμένο
100 γρ. δυόσμο ψιλοκομμένο
100 γρ. μαïντανό ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 αυγά
130 γρ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Για το τηγάνισμα
100 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
ελαιόλαδο

Εκτέλεση Συνταγής

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη, τα αλατίζουμε λίγο και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν τα υγρά τους. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα κολοκύθια, θρυμματίζουμε το τυρί, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το μείγμα αν θέλει κι άλλο αλάτι ή αλεύρι πριν αρχίσουμε να πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο να κάψει και αφού αλευρώσουμε τους κολοκυθοκεφτέδες τους τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοκκινίσουν και να ψηθούν. Τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους με δροσερό τζατζίκι.
tips συνταγής
1) Να προσέξετε όταν τηγανίζετε τους κολοκυθοκεφτέδες, να βάζετε λίγους σε κάθε τηγανιά για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και ρουφάνε λάδι αντί να κάνουν κρούστα.
2) Όταν βγάλετε τους κολοκυθοκεφτέδες από το τηγάνι να τους αφήσετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν πριν τους σερβίρετε.

ΠΗΓΗ http://www.foodrevolution.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου