Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Σουφλέ με ψωμί του τοστ

Σουφλέ με ψωμί του τοστ



Πανεύκολο σουφλέ με ψωμί του τοστ για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα όλες τις ώρες της ημέρας




Σουφλέ με ψωμί του τοστ: 
Είστε λάτρεις των τυριών; Θέλετε να ευχαριστήσετε αγαπημένα φιλικά και οικογενειακά πρόσωπα; Δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Το βέβαιο είναι πως το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει.

 Υλικά

– 400 γραμμάρια κίτρινα τυριά, τριμμένα (σ.σ. ένταμ, γκούντα, ρεγκάτο, κασέρι)
– 4 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τριμμένη
– 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο για άλειμμα
– 1 μεγάλο πακέτο ψωμί του τοστ (περίπου 20 φέτες), καλύτερα μπαγιάτικο και χωρίς κόρα
– 250 γραμμάρια ψιλοκομμένο ζαμπόν της αρεσκείας μας
– 4 αυγά
– 2 φλιτζάνι γάλα
– 1 τσιμπιά αλάτι
– Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο



 Εκτέλεση 

– Ανακατεύουμε δύο κουταλιές από τυριά και δύο κουταλιές από γαλέτα.
– Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ.
– Πασπαλίζουμε στο πυρέξ την υπόλοιπη γαλέτα.
– Ρίχνουμε από πάνω μισή ποσότητα τυριού και ζαμπόν.
– Στρώνουμε δεύτερη σειρά από ψωμί του τοστ.
– Ρίχνουμε στο πυρέξ το υπόλοιπο τυρί.
– Χτυπάμε αυγά, γάλα, αλάτι και μοσχοκάρυδο σε μπολ.
– Περιχύνουμε το σουφλέ και το αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο.
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου στον αέρα.
– Πασπαλίζουμε μείγμα από τυρί και γαλέτα, το σουφλέ.
– Ψήνουμε το σουφλέ για περίπου τριάντα λεπτά.
– Προσθέτουμε, αν θέλουμε, μανιτάρια, πιπεριές, λουκάνικα και κάθε είδους αλλαντικά.

* Προσοχή: Η παραπάνω συνταγή αντιστοιχεί σε 12 μερίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου