Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Πολτός σκόρδου

Πολτός σκόρδου


Έχετε πολλά σκόρδα και φοβάστε μην χαλάσουν; Λιώστε τα!

Αυτός ο πολτός είναι ήπιος σε άρωμα και γεύση και αρκεί μια κουταλίτσα να δώσει ξεχωριστό άρωμα στα φαγητά σας. Χρησιμοποιείστε τον όπως ακριβώς και το ωμό σκόρδο, υπολογίζοντας 1 κ.γ. πολτό για κάθε σκελίδα ωμού σκόρδου που θα βάζατε. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε σε ψητά λαχανικά, σε σάλτσα ντομάτας, σε μακαρονάδα, σε πουρέ πατάτας, στην σκορδαλιά, στο τζατζίκι, ακόμα και πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί!

ΥΛΙΚΑ

3 κεφάλια σκόρδο
6-7 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο
½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε τα πολλά φύλλα και κόβουμε από πάνω 
περίπου 1 εκ. Χωρίς να τις καθαρίσουμε, βάζουμε τις σκελίδες σε κατσαρολάκι με βραστό νερό και βράζουμε για 10'.
Σβήνουμε το μάτι και τις αφήνουμε μέσα στο νερό για λίγη ώρα. Αφού κρυώσουν λίγο, πιέζουμε την κάθε σκελίδα η οποία πλέον ξεφλουδίζεται εύκολα.
Τις βάζουμε στο μπλέντερ με ελαιόλαδο και αλάτι και τις πολτοποιούμε.
Βάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βαζάκι, καλύπτουμε με αρκετό λάδι, κλείνουμε καλά το βάζο μας, και αφού κρυώσει τον διατηρούμε στο ψυγείο για αρκετό καιρό.

Πηγή: cookpad.com / Angolina.
Πηγή: http://www.pontos-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου