Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
Μπορούμε να κάνουμε ψητές πιπεριές με όποιο είδος μας αρέσει και η μέθοδος είναι η ίδια για όλα τα είδη.
Μπορείτε να ψήσετε τις πιπεριές στα κάρβουνα, πάνω σε φλόγα ή στο φούρνο. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι στο φούρνο.
Ψητές πιπεριές Φλωρίνης
Υλικά:
1 κιλό πιπεριές Φλωρίνης
1 κουταλιά Λάδι
Για να τις συντηρήσουμε
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
αλάτι
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πιπεριές και τις αλείβουμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οΚελσίου μέχρι να αρχίσουν να μαυρίζουν. Τις γύρίζουμε και από την άλλη πλευρά. Τότε τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις κλείνουμε μέσα σε μία σακούλα να ιδρώσουν, περίπου 15 λεπτά.
Αφού τις βγάλουμε θα τις κόψουμε από τη μία μεριά και θα αφαιρέσουμε τη φλούδα, το κοτσάνι και τα σπόρια.
Εάν θέλουμε να τις συντηρήσουμε θα της βάλουμε σε ένα δοχείο, θα τις αλατίσουμε, θα ρίξουμε το σκόρδο και θα τις καλύψουμε με λάδι και ξύδι.
ΕΔΩ Πιπεριές Φλωρίνης μέ Ξύδι
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου