Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Πιπεριές Φλωρίνης μέ Ξύδι

Πιπεριές  Φλωρίνης μέ Ξύδι



Χρωματιστές πιπεριές για ένα ωραίο ορεκτικό

 Ψήνουμε πιπεριές






Τι χρειαζόμαστε:

10 πιπεριές σε διάφορα χρώματα
ξύδι από λευκό κρασί, όσο απαιτηθεί
2 κ.γ. αλάτι
4-8 φύλλα δάφνης
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι, σε κόκκους

Πώς το κάνουμε: 


Προσέχουμε οι πιπεριές μας να είναι φρέσκες και σαρκώδεις (χρησιμοποιούμε, κατά προτίμηση, διαφόρων χρωμάτων, κίτρινες, πορτοκαλί, κόκκινες, πράσινες ανοικτόχρωμες Φλωρίνηςκάποιοι της λένε και “Μακεδονίας” αλλά και σκούρες πράσινες, για να υπάρχει χρωματική εναλλαγή μέσα στα βάζα αλλά και στο πιάτο μας).
Πλένουμε προσεκτικά τις πιπεριές, τις αφήνουμε να στεγνώσουν καλά και τις κόβουμε στα 4, αφαιρώντας σπόρους και τα εσωτερικά, λευκά, νεύρα που τους στηρίζουν.
Τις ρίχνουμε σε ευρύχωρη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τις βράζουμε για 5 λεπτά.
Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να στεγνώσουν τοποθετημένες πάνω σε απορροφητικό χαρτί.
Όταν στεγνώσουν εντελώς, τις βάζουμε σε βάζα, με μερικά φύλλα δάφνης και τους κόκκους του μαύρου πιπεριού, τις σκεπάζουμε εντελώς με το ξύδι και κλείνουμε τα βάζα ερμητικά.
Διατηρούμε τα βάζα σε μέρος σκοτεινό και δροσερό.
Να θυμάστε πάντα να ελέγχετε το επίπεδο του ξυδιού μετά από κάποιες ημέρες και, εάν είναι απαραίτητο, να συμπληρώνετε όσο χρειάζεται.
Πριν τις καταναλώσουμε, αφήνουμε τα βάζα κλειστά για περίπου ένα μήνα, για να ρουφήξουν οι πιπεριές τα αρώματα. 


ΕΔΩ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΣΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ
 
TIPS (ΜΥΣΤΙΚΑ)


Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγη ζάχαρη στο ξύδι, ώστε να σπάσει η οξύτητα της γεύσης του. Γίνονται πολύ γευστικές εάν προσθέσουμε στα βάζα, ανάμεσα στις στρώσεις, από μία σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές ροδέλες.

Βάζα θα χρειαστούμε ανάλογα με την ποσ
ότητα των πιπεριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου