Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού
Μια συνταγή για τυροπιτάκια που θα αγαπήσετε…
Όχι μόνο θα φτιάξετε τα τυροπιτάκια σας εύκολα και γρήγορα αλλά θα σας εντιπωσιάσει το πόσο πεντανόστιμα αφράτα [με ζύμη κουρού] είναι, που σίγουρα θα τα ξαναφτιάξετε.
Υλικά Συνταγής
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
1 κεσεδάκι [το πιο πάνω του γιαουρτιού] βούτυρο
2 αβγά
Αλάτι
Φαρίνα κόκκινη [όση πάρει]
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2-3 Αβγά
2 κούπες περίπου τυριά της αρεσκείας σας [φέτα ή κίτρινα ή και τα δύο]
Μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε στο μίξερ το γιαούρτι το βούτυρο τα αβγά και το αλάτι και τα χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, κάνουμε μπαλάκια με τη ζύμη, τα ανοίγουμε σε στρογγυλά φύλλα και προσθέτουμε 1-2 κ.γ. γέμισης ανάλογα με το μέγεθος της ζύμης μας.
Κλείνουμε τη ζύμη καλά ώστε να μη χυθεί η γέμιση το αλλοίφουμε με αβγό και το βάζουμε στο ταψί.
Ψήνουμε τα τυροπιτάκια για 20’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου
Δείτε τη συνταγή: http://www.sintayes.gr/syntages/tiropitakia-zimi-giaourtiou/#ixzz33VtDEuqv
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου