Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

SAVAREN

SAVAREN


Σαβαρέν

Μερίδες: 6
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ - 

150 gr. - αλεύρι δυνατό10 gr. - νωπή μαγιά2 - αυγά60 ml. - γάλα φρέσκο20 gr. - ζάχαρη50 gr. - βούτυρο¼ κουταλάκι του γλυκού - αλάτι1 - κάψουλα βανίλιαςΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ - 

300 ml. - νερό180 gr. - ζάχαρη2 - φλούδες λεμονιούΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ - 


500 gr. - σαντιγύ
Η ζύμη σαβαρένΒήμα 1: Ζεσταίνετε ελαφρά το γάλα, διαλύετε στο γάλα την μαγιά και την ζάχαρη.Βήμα 2: Βάλτε το αλεύρι σε ένα μπώλ και προσθέστε τα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα, το αλάτι, την βανίλια και ανακατέψτε ελαφρά.Βήμα 3: Προσθέστε το γάλα που διαλύσατε την μαγιά και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια ελαστική ζύμη.Βήμα 4: Τέλος προσθέστε το βούτυρο, το οποίο έχετε λιώσει αλλά να μην είναι καυτό.Βήμα 5: Πλέον η ζύμη ξεκολλάει από τα τοιχώματα και είναι ελαστική.Βήμα 6: Μεταφέρετε την ζύμη σε καθαρό βουτυρωμένο σκεύος, σκεπάστε την με καθαρή πετσέτα και αφήστε την σε ζεστό σημείο για 1 ώρα, περίπου.Βήμα 7: Βουτυρώστε και αλευρώστε 6 ατομικά φορμάκια ή μια φόρμα δαχτυλίδι.

Βήμα 8: Γεμίστε τα φορμάκια περίπου μέχρι την μέση, η ζύμη θα φουσκώσει αρκετά.

Βήμα 9: Προθερμαίνετε τον φούρνο για 10 λεπτά στους 60°C Κελσίου και τοποθετείτε μέσα ένα ταψάκι με νερό.Βήμα 10: Σβήνετε τον φούρνο και τοποθετείτε την φόρμα στον φούρνο για 30 λεπτά.Βήμα 11: Κατόπιν ψήνετε τα σαβαρέν για 20-25 λεπτά στους 180°C Κελσίου.Βήμα 12: Αφήνετε τα σαβαρέν να κρυώσουν καλά πριν τα σιροπιάσετε.Το σιρόπιΒήμα 1: Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά.Βήμα 2: Σιροπιάζετε με το ζεστό σιρόπι, τα σαβαρέν, μέσα στην φόρμα αφού πρώτα τους κάνετε μερικές τρύπες με μια οδοντογλυφίδα.Βήμα 3: Αφήνετε τα σαβαρέν να απορροφήσουν το σιρόπι τουλάχιστον για 2 ώρες.Τα σαβαρένΒήμα 1: Κόβετε την επάνω πλευρά των σαβαρέν δημιουργώντας καπάκια και τα γεμίζετε μα σαντιγύ, δείτε την συνταγή γα σαντιγύ εδώ. Αφήνετε τα σαβαρέν μια ώρα στο ψυγείο, τα πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και τα απολαμβάνετε!Πρόταση Σερβιρίσματος: Μπορείτε να σερβίρετε τα σαβαρέν με κομπόστα φρούτων όπως ανανά, ροδάκινο, κερασάκια μαρασκίνο ή φρέσκα φρούτα!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου