Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Καλτσόνε σοκολάτας Πανεύκολη συνταγή.


 
Καλτσόνε σοκολάτας  Πανεύκολη συνταγή.


(Φωτ.: Πέτρος Ανδριανόπουλος / gastronomos.gr)


Μια πίτσα αλλιώτικη, με πλούσια γέμιση κουβερτούρας σας προτείνει σήμερα το pontos-news.gr! Αν θέλουμε να... τραβήξουμε τα πράγματα στα άκρα, μπορούμε να την συνοδεύσουμε με παγωτό μπανάνα ή πορτοκάλι – ή όποια άλλη γεύση μάς ταιριάζει.

ΥΛΙΚΑ

1 έτοιμη ζύμη για πίτσα (στα σουπερμάρκετ)
100-125 γρ. κουβερτούρα της αρεσκείας μας (μπίτερ, γάλακτος ή λευκή)
3 κ.γ. βούτυρο
λίγη άχνη, για πασπάλισμα
λίγο κακάο, για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου. Ξεδιπλώνουμε τη ζύμη πάνω στη λαδόκολλα. Την κόβουμε στρογγυλή χρησιμοποιώντας σαν οδηγό ένα αναποδογυρισμένο μεγάλο και ρηχό πιάτο.
Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Την σκορπίζουμε στην επιφάνεια της ζύμης (όχι μέχρι τις άκρες για να μην χυθεί κατά το ψήσιμο). Ρίχνουμε από πάνω και το βούτυρο προσπαθώντας να πάει παντού.
Διπλώνουμε τη ζύμη σε μισοφέγγαρο. Την πατάμε στις άκρες για να κλείσει καλά.
Ψήνουμε την καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20΄, μέχρι να ροδίσει. Την βγάζουμε και την αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει.
Αναμιγνύουμε λίγη άχνη με λίγο κακάο και πασπαλίζουμε την πίτσα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Μπορούμε να κάνουμε και μίνι καλτσόνε κόβοντας τη ζύμη με οδηγό ένα πιάτο του γλυκού.

Πηγή: Μαρία Αργύρη / gastronomos.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου