Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2016

Γιαουρτοσαλάτα ποντιακή

Γιαουρτοσαλάτα ποντιακή


Μία παραδοσιακή συνταγή του Πόντου, λίγο πικάντικη.

Τι χρειαζόμαστε:

μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό
1 φλιτζανάκι ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αγγούρι
αγγουράκια τουρσί
λίγη κάππαρη
2 ραπανάκια κόκκινα
3 σφιχτά αυγά
αλάτι - πιπέρι άσπρο

Πώς το κάνουμε:
Κόβουμε το αγγούρι, τα ραπανάκια, τα αγγουράκια τουρσί και τα αυγά (εκτός του ενός κρόκου) σε μικρούς κύβους.
Τρίβουμε τις σκελίδες σκόρδο στον ψιλό τρίφτη και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με την κάπαρη και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό σε ένα μπωλ.
Αλατοπιπερώνουμε τα υλικά μας.
Σε ένα άλλο μπωλ δουλεύουμε καλά το γιαούρτι με το λάδι και το ρίχνουμε στα υλικά μας να πάει παντού και ομοιόμορφα.
Τρίβουμε τον κρόκο που κρατήσαμε για διακόσμηση μαζί με ένα φυλλαράκι μαϊντανό και λίγα σπυράκια κάππαρης.
Την τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
Καλή σας όρεξη.

Λίγα μυστικά ακόμα

Σημείωση : Η συγκεκριμένη συνταγή είναι από ένα πολύ παλιό βιβλίο συνταγών του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Είναι μία λίγο διαφορετική και ευφάνταστη παραλλαγή του τζατζικιού. Είναι ότι πρέπει για γιορτινά τραπέζια και όχι μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου