Δευτέρα, 30 Μαΐου 2016

Θρακιώτικη τηγανιά

Θρακιώτικη τηγανιά








Τι χρειαζόμαστε:

1 κιλό χοιρινό κρέας
2 ξερά κρεμμύδια
2 πράσινες πιπεριές
2 κόκκινες πιπεριές
το χυμό από μια ντομάτα
λίγα μανιτάρια
3 κουταλιές της σούπας πελτές ντομάτας
1/2 ματσάκι μαϊντανός
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τσιγάρισμα


Πώς το κάνουμε:

Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, τις τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσουν σε ένα βαθύ τηγάνι μαζί με τα μανιτάρια.
Σε ένα άλλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζω το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα απο όλες τις πλευρές.
Όταν το κρέας είναι έτοιμο βάζω τις πιπεριές και τα μανιτάρια μέσα στο τηγάνι με το κρέας.
Προσθέτω τον πελτέ, το χυμό από την ντομάτα και τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
Σε μέτρια φωτιά το αφήνω να βράσει για 10 λεπτά.
Μεταφέρω σε ένα ταψί και ψήνω για 30 λεπτά στους 180 c.


TIPS (Μυστικά)

Συνδυάζεται ωραία με ρυζάκι, τρίψτε και λίγο κασεράκι από πάνω...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου