Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΕΥΚΟΛΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΙΟΚΙ.

ΕΥΚΟΛΗ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΙΟΚΙ.



Υλικά:
1 λίτρο Γάλα
250 γραμμάρια Σιμιγδάλι
100 γραμμάρια Βούτυρο
2 κρόκοι αυγών
100 γραμμάρια Παρμεζάνα
40 γραμμάρια Πεκορίνο
7 γραμμάρια Αλάτι
1 με 2 πρέζες Μοσχοκάρυδο (ανάλογα την προτίμηση)

Εκτέλεση συνταγής:
Για την προετοιμασία νιόκι, τοποθετήστε το γάλα σε μια κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και προσθέστε το βούτυρο, το αλάτι, και μια πρέζα μοσχοκάρυδο. Μόλις αρχίζει να βράζει γο γάλα, ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ζωηρά με ένα σύρμα, για να αποφευχθεί ο σχηματισμός σβόλων.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει και στη συνέχεια αφαιρέστε την κατσαρόλα σας από τη φωτιά και προσθέστε στο μίγμα δύο κρόκους αυγών και αναμείξτε με μια ξύλινη κουτάλα.
Επίσης, προσθέστε το τυρί παρμεζάνα και ανακατέψτε ξανά όλα τα υλικά να ενσωματωθούν.
Χωρίζετε το μίγμα σε δυο ίσα μέρη και πλάθετε δυο κυλίνδρους χρησιμοποιώντας λαδόκολλα. Βάζετε το ήμισυ της ζύμης στη λαδόκολλα, πιέζετε μέχρι να αποκτήσει μακρόστενο κυλινδρικό σχήμα και πιέζετε τις άκρες της λαδόκολλας να κλείσει. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία και για το δεύτερο κομμάτι ζύμης. Τοποθετήστε τα δυο ίσα μέρη ζύμης για είκοσι λεπτά στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν πλήρως.
Κόβετε την κυλινδρική ζύμη σε μικρότερους κυλίνδρους χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Κάθε φορά που κόβετε ένα κομμάτι από τη ζύμη σας, βουτάτε το μαχαίρι που χρησιμοποιείτε σε κρύο νερό, για να μην κολλήσει το μαχαίρι σας πάνω στη ζύμη σας.
Μόλις έχετε κόψει όλη τη ζύμη σε κομμάτια (βγαίνουνε περίπου 40 τεμάχια νιόκι), εναποθέστε τα νιόκι σε ένα πυρίμαχο λαδωμένο σκεύος και πασπαλίστε τα νιόκι με λιωμένο βούτυρο, αλλά όχι καυτό.
Πασπαλίστε την επιφάνεια των νιόκι με πεκορίνο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά (αν χρησιμοποιείτε τον φούρνο με αέρα επιλέξτε τους 180 βαθμούς για 15 λεπτά). Μόλις βγάλετε τα νιόκι από τον φούρνο σας, τα σερβίρετε καυτά!

ΠΗΓΗ   https://www.facebook.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου