Τετάρτη, 22 Οκτωβρίου 2014

Κέζε κούχεν (kaesekuchen)!


Κέζε κούχεν (kaesekuchen)!Το Γερμανικό τυρογλυκό! 

 






Το κέζε κούχεν είναι το τυρογλυκό της Γερμανίας.Πρόκειται για ένα γλυκό που θυμίζει chessecake.Φτιάχνεται απο το τυρί quark,το οποίο μοιάζει με ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο.Επειδή όμως στην Ελλάδα το τυρί αυτό δεν υπάρχει στη συνταγή αυτή χρησιμοποιούμε γιαούρτι.Είναι ένα πολύ νόστιμο γλυκό που σίγουρα αξίζει την δοκιμή σας!

Yλικά:

Για την βάση

330γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125γρ ζάχαρη
130γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά
1 φακελάκι μπέικιν
1 βανίλια
Για την γέμιση:

1 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
200-250γρ ζάχαρη
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου
2 αυγά
125γρ γάλα
Ξύσμα και χυμό ενός λεμονιού


Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατευούμε όλα τα υλικά για την βάση μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει.Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι
Βουτυρώνουμε καλά μια αποσπώμενη φόρμα 28 εκ περίπου και στρώνουμε την βάση καλύπτοντας και τα πλαινά μέχρι επάνω
Χτυπάμε με το μίξερ καλά τα υλικά της γέμισης και αδειάζουμε το μείγμα στο εσωτερικό της βάσης
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς,για 1 ωρα και 10 λεπτά
Αφαιρούμε απο τον φούρνο,αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε


ΠΗΓΗ http://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου