Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κανταΐφι σουφλέ με τυριά


Κανταΐφι σουφλέ με τυριά


(Φωτ.: argiro.gr)


Αλμυρό σουφλέ κανταΐφι με τυριά και ζαμπόν. Από τις πιο νόστιμες αλμυρές συνταγές με φύλλο κανταΐφι.

Ιδανική για τους λάτρεις των τυριών, αλλά και για γιορτινά τραπέζια και μπουφέ!

ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
6 αυγά
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο

για τη γέμιση
300 γρ. φέτα τριμμένη
300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
300 γρ. κασέρι τριμμένο
300 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
2 αυγά
¼ φλ. ελαιόλαδο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος.
Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τις πιπεριές για 4′-5′ ανακατεύοντας. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
Τρίβουμε όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο, το πιπέρι και τις (χλιαρές πλέον) πιπεριές. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά.
Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Το ανοίγουμε και το αφρατεύουμε με τα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, ώστε να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε μπολ τα 6 αυγά με το γάλα, την πάπρικα και το μοσχοκάρυδο. Περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε να σταθεί για μία ώρα σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε το σουφλέ για 50′ περίπου, ώσπου να ροδίσει καλά και να φουσκώσει.
ΠΗΓΗ http://www.pontos-news.g
Πηγή: argiro.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου