Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Σούπα Μοσχάρι Βραστό

Σούπα Μοσχάρι Βραστό



Ζεστή,θρεπτική και πεντανόστιμη!


Υλικά

1500 gr. μοσχαράκι σπάλα,ποντίκι,λάπα,κότσι
10-12 κρεμμυδάκια για στιφάδο
2 καρότα
8-10 μέτριες πατάτες
1 πράσο
1 φύλλο δάφνης
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κλωναράκι Θυμάρι
1500 ml. ζωμό βοδινού
1 φλούδα λεμονιού
Ελαιόλαδο
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλάτι

Εκτέλεση 

Πλένουμε το μοσχάρι,το κόβουμε σε μέτρια κομμάτια.
Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και ρίχνουμε νερό περίπου 1½ λίτρο.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά το μοσχάρι και ξαφρίζουμε.

Μόλις βράσει το κρέας, προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού, την δάφνη, το δενδρολίβανο,την φλούδα του λεμονιού, το θυμάρι, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε

.

Περίπου 15 λεπτά πριν κατεβάσουμε από την φωτιά προσθέτουμε τα καρότα και το πράσο.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης,το δενδρολίβανο και την φλούδα του λεμονιού.
Σερβίρεται ζεστή με αρκετό λεμόνι!
Η σούπα αυτή είναι πολύ θρεπτική και για τα παιδιά!
Απλά αφαιρέστε το πιπέρι,και μία ποσότητα από μυρωδικά και μερικά κρεμμύδια!
Άν θέλουμε την κάνουμε βελουτέ (την πολτοποιούμε)!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου